18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБААлександър Везенков и Сакраменто минаха през продължение срещу Голдън Стейт (видео)

Александър Везенков и Сакраменто минаха през продължение срещу Голдън Стейт (видео)

Българинът грабна 6 борби в двубоя срещу Уориърс

Александър Везенков и Сакраменто допуснаха трета поредна загуба в мачовете си от подготвителния период преди новия сезон в НБА. Българинът и отборът му минаха през драма с продължение, но отстъпиха на Голдън Стейт със 115:121 у дома. Това бе първи двубой за крилото пред феновете на „кралете“, а срещата събра общо 17 884 зрители в „Голдън 1 Сентър“.

206-сантиметровото крило се появи от пейката и се задържа в игра 17 минути. В тях Спортист №1 на България за 2022 г. остави срещу името си 2 точки и 6 борби, като бе 1/4 при стрелбата си от средна дистанция.

От неговите съотборници Домантас Сабонис реализира 19 точки плюс 11 борби и 5 асистенции. ДиАрън Фокс добави 17, 5 борби и 6 асистенции. С по 11 точки приключиха Трей Лайлс и Кион Елис.

Извън групата на Уориърс за двубоя останаха Крис Пол, Стеф Къри и Дреймънд Грийн. В тяхно отсъствие Джонатан Къминга бе над всички с 28 точки, като бе 13/17 от фаул линията, в добавка към 6 борби. Андрю Уигинс вкара 20. Лестър Киньонес финишира с 18 точки.

Двата тима отказваха да се предадат и определиха победителят в продължение, след като завършиха при равенство в редовното време – 111:111. В допълнителните 5 минути Уориърс бяха по-съсредоточени и чрез Лестър Киньонес, Моузес Муди и Джанатан Къминга стигнаха до успеха след 10:4.

Александър Везенков и Сакраменто ще върнат визитата на Голдън Стейт след няколко дни. Двата тима ще се срещнат отново на 19 октомври от 5.00 ч. българско време в „Чейс сентър“.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани