13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт не остави шансове на Мемфис за 2-1 в полуфиналите на...

Голдън Стейт не остави шансове на Мемфис за 2-1 в полуфиналите на Запад (видео)

Уориърс приключиха двубоя със 17 тройки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт се върна към победите в плейофите на НБА. Пред своята публика момчетата на Стив Кър бяха категорични срещу Мемфис след 142:112, за да поведат с 2-1 в полуфиналната серия в Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри реализира 30 точки за Голдън Стейт, като бе 14/14 от линията за изпълнение на наказателни удари, плюс 6 асистенции. Джордан Пул се включи от пейката с 27. Клей Томпсън се отчете с 21 точки и 9 борби.

Джа Морант бе най-добър за Мемфис с 34 точки и 7 асистенции. Дезмънд Бейн се разписа с 16. Джерън Джаксън Джуниър остана с 15 точки.

И ОЩЕ: Лидерът на Гризлис Джа Морант не завърши срещата. В средата на последната четвърт гардът получи травма в коляното. 22-годишният баскетболист се опита да се пребори за една топка с Джорджан Пул, който го хвана за крака. Реферите не обърнаха внимание на ситуацията и отсъдиха фаул на Андрю Уигинс. Джа Морант застана на линията за два опита, но при следващото спиране на играта бе заменен.

Колегата на Морант Кайл Андерсън също не доигра двубоя, след като бе изгонен 6.19 мин. преди края, заради спор за фаул в нападение.

КЛЮЧЪТ: Уориърс дадоха думата на своите стрелци и не сбъркаха, като финишираха с общо 17 тройки от 32 опита и успеваемост в стрелбата от игра 63.1% срещу 43.5% за съперника. Освен това, домакините направиха и повече асистенции – 34 срещу 21 завършващи подавания за Гризлис.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Голдън Стейт и Мемфис ще бъде на 10 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – МЕМФИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани