20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБААлександър Везенков: Аз работя всеки ден, старая се да се уча от...

Александър Везенков: Аз работя всеки ден, старая се да се уча от всички (видео)

Преди мача казах, че когато се изправя срещу Леброн Джеймс, това ще бъде сбъдната мечта за мен, добави крилото на Сакраменто

Александър Везенков допринесе за успеха на своя Сакраменто над Лос Анджелис Лейкърс в НБА със 132:127 в драма с продължение. Крилото отбеляза 11 точки за „кралете“, гарнирани с 4 борби, 1 асистенция и чадър за 18 минути в игра.

Преди мача казах, че когато се изправя срещу Леброн Джеймс, това ще бъде сбъдната мечта за мен. Знаем кои сме ние, както и какво представляват Лейкърс. Опитахме се да бъдем на ниво през всичките 48 минути, включително и в продължението. Получи се много интензивен мач, изпълнен с много контакт, но смятам, че през второто полувреме и в последната част успяхме да ограничим силните им страни и да спечелим„, заяви пред NBC Sports California Александър Везенков след срещата.

Работим здраво по време на тренировките, разчитахме на това те да сгрешат в защита. Точно това направиха, Домантас Сабонис ме видя непокрит и аз успях да вкарам още при влизането ми в игра. Баскетболът е игра на грешки, така че ние взехме предимство в този елемент“, добави 206-сантиметровият баскетболист.

В последните между 10 и 12 години играх в Европа, никога не съм виждал баскетболист, който още в третия мач от началото на сезона да се върне след подобна контузия, каквато получи Ди‘Арън Фокс. Това показва колко много той искаше да помогне за тази победа. Да побеждаваш е навик. Стартирахме силно и всички играчи допринесоха за този успех. Ще бъде малко каквото и да кажа за Малик Монк. Той отбеляза 11 точки само в продължението, пое щафетата от Ди‘Арън и наниза ключови стрелби. Не искам да споменавам имената на всички, но останалите момчета от отбора също дадоха най-доброто от себе си“, допълни Спортист №1 на България за 2022 г.

„Във всеки домакински мач ще се нуждаем от енергията на публиката. Тя е много важна, трябва да пазим домакинското си предимство и да спечелим колкото се може повече срещи. Нуждаехме се от подкрепата на нашите фенове. Разбира се, ще имаме възходи и падения, но в момента сме доста щастливи“, каза още Александър Везенков.

Темпото тук е различно, трябва да се приспособяваш, най-вече от ментална гледна точка. Ще има двубои, които ще бъдат по-лоши за мен от останалите, но аз работя всеки ден, старая се да се уча от всички. Всеки съвет от треньорите е много полезен за мен и се опитвам да се приспособя по най-бързия начин“, завърши 28-годишният баскетболист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани