18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаФенербахче пребори Армани Милано в трилър насред Истанбул (видео)

Фенербахче пребори Армани Милано в трилър насред Истанбул (видео)

Турският гранд помрачи първата поява на Никола Миротич с екипа на италианците в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче и Армани Милано сътвориха драма с продължение в Истанбул на старта на сезона в Евролигата. Победата обаче отиде в актива на турския гранд, който подчини съперника си с 85:82.

НАЙ-ДОБРИ: Скоти Уилбекин се отчете с 19 точки за Фенербахче. Марко Гудурич, Йоргос Папаянис и Тайлър Дорси добави по 15. ДеШоун Пиер приключи с 11 точки и 6 борби.

Никола Миротич бе над всички за Армани Милано с 27 точки и 11 борби за дабъл-дабъл. Йоханес Войтман регистрира 21 и 7 борби. Шейвън Шийлдс остана с 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: 15 секунди преди края на редовното време Николo Мели вкара 4 поредни точки, за да постави равенство на таблото за 76:76, с което прати мача в продължение. В допълнителните 5 минути Никола Миротич държеше гостите близо след 79:81, но „фенерите“ отвърнаха с тройка на Скоти Уилбекин за 84:79. Отново Миротич бе точен за 82:84, а от другата страна успешен наказателен удар на Марко Гудурич реши всичко.

И ОЩЕ: Баскетболистът на Армани Милано Кайл Хайнс вече има 392 изиграни мача в Евролигата. По този начин 4-кратният шампион в турнира на богатите изравни една от легендите на Жалгирис Паулиус Янкунас на върха във вечната ранглиста.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 октомври Фенербахче ще гостува на Валенсия, докато ден по-рано Армани Милано ще бъде домакин на Макаби Тел Авив. 

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – АРМАНИ МИЛАНО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани