16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаВиртус Болоня удари Барселона на испанска земя (видео)

Виртус Болоня удари Барселона на испанска земя (видео)

Две поред за селекцията на Серджо Скариоло

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Виртус Болоня спечели за втори пореден път в Евролигата. Селекцията на Серджо Скариоло надделя над Барселона с 83:75 като гост в мач от 17 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Италианският състав е с баланс от 8-9 и се нарежда на 12-то място в класирането на Евролигата, докато каталунците са втори с 11 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Габриел Люндберг вкара 20 точки за Виртус Болоня, допълнени от 5 откраднати топки. Семи Оджелей добави 14. Мам Жайте приключи с 10 точки.

Ян Весели бе най-резултатен за Барселона с 12 точки. С по 11 останаха Оскар да Силва, Николас Лапровитола и Кайл Курич, като първият грабна и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите имаха преднина от 11 точки след 10 минути игра, но каталунците успяха да стигнат до обрат в средата на третата четвърт след успешни акции на Никола Калинич и Ян Весели за 53:51. След това обаче Габриел Люндберг и Исмаел Бако върнаха лидерството на Виртус Болоня за 60:57. През последната четвърт носителят на Суперкупата на Италия не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 януари Виртус Болоня ще приеме Жалгирис, докато ден по-късно Барселона ще играе срещу АСВЕЛ.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ВИРТУС БОЛОНЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани