11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБААлександър Везенков продължава със силния си старт в НБА (видео)

Александър Везенков продължава със силния си старт в НБА (видео)

Крилото реализира 11 точки, а неговият Сакраменто срази Лейкърс в драма с продължение

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто постигнаха втора победа в НБА през 2023/2024. Българинът и отборът му надвиха Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след драма с продължение. Това бе първа домакинска победа за Кингс в лигата през новия сезон.

И ОЩЕ: „Кралете“ развалиха 20-тата годишнина от дебюта на Леброн Джеймс в НБА в същия град.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков отново се включи силно от пейката за Сакраменто. 206-сантиметровото крило реализира 11 точки, допълнени от 4 борби, 1 асистенция и 1 чадър за 18 минути на терена в „Голдън 1 сентър“. При стрелбата си от игра MVP в Евролигата от миналия сезон бе 4/10, включително 2/6 от тройката, както и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Ди`Арън Фокс, който получи контузия в глезена в четвъртия период, финишира с 37 точки и 8 асистенции. Малик Монк добави 22. Кийгън Мъри се отчете със 17 точки, 8 борби и 5 асистенции.

Антъни Дейвис бе най-резултатен за Лейкърс с 30 точки и 16 борби. Леброн Джеймс остави срещу името си 27, 15 борби и 8 асистенции. Тайрън Принс остана с 20 точки.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и Кингс ограничиха съперника до 37.5% успеваемост в стрелбата от игра през първата част и поведоха с 41:28. Лейкърс обаче не се отказаха и въпреки че изоставаха с 15 точки, успяха да стигнат до продължение след серия от 9-2. В допълнителните 5 минути Малик Монк бе автор на 11 от общо 17-те точки на домакините. Той вкара две тройки и асистира за далечна стрелба на Кевин Хюртер за 130:125, след което подпечата победата на своя тим с два успешни наказателни удара 15 секунди преди края им.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 ноември от 4.00 ч. българско време Александър Везенков и компания ще гостуват на Голдън Стейт. Утре сутрин в 4.30 ч. Лейкърс ще излязат срещу Орландо.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани