19 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияАкадемик в Топ 4 на НБЛ с Александър Груев като треньор

Академик в Топ 4 на НБЛ с Александър Груев като треньор

Пловдивчани с пети пореден успех срещу Берое във всички турнири през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик продължава успешната си серия над Берое през този сезон, записвайки пети пореден успех във всички турнири. В зала “Общинска” пловдивчани се справиха със съперника с 93:68 като гости в мач от 22 кръг в НБЛ.

И ОЩЕ: Днес Академик бе воден от помощник-треньора си Александър Груев, който седна на пейката в отсъствието на старши-треньора Йордан Янков.

НАЙ-ДОБРИ: Тони Гуджино отбеляза 22 точки за Академик Пловдив, допълнени от 5 борби. Джахий Карсън се отчете с 16. С по 11 точки приключиха Йере Вучица, Васил Бачев и Обрад Томич. Николай Николов овладя 10 борби плюс 7 точки.

За Берое в игра отново не бяха Николай Стоянов и Станислав Ваклинов. В тяхно отсъствие Брейди Роуз бе най-резултатен с 18 точки. Павел Маринов бе близо до дабъл-дабъл – 13 и 9 борби. Седариан Рейнс остана с 12 точки и 7 борби.

ПЪРВО ЧЕТВЪРТ: По-дългата ротация на Академик Пловдив си каза думата и още през първите 10 минути това му донесе двуцифрен аванс за 26:15, дошъл чрез Николай Николов, Васил Бачев и Николай Титков. През втория период пропуските на Берое се редяха един след друг, а разликата в полза на гостите набъбна до +17 точки след успешни акции на Тони Гуджино и Обрад Томич. Въпреки усилията на Павел Маринов и Джеймс Гавин Берое изоставаше с 14 точки след едно полувреме игра за 30:44.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Нищо не можеше да спре Тони Гуджино след паузата, като той изведе Академик до преднина от 22 точки за 62:40. Проблемите за старозагорци се увеличиха с още един, след като Симеон Илиев напусна паркета, изчерпал лимита си от пет лични нарушения. Желанието на Павел Маринов не бе достатъчно на Берое да се доближи до съперника. През последната четвърт пловдивчани не изпуснаха инициативата и стигнаха до победата с крайното 93:68.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Академик вече има баланс от 9-11, колкото и старозагорци, но ги измества от четвъртото място, заради предимството си в директните двубои.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 април Академик Пловдив ще приеме Ямбол, а три дни по-късно Берое ще има мач срещу ямболии.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани