Александър Груев: Играчите подходиха изключително сериозно в защита

Другото важно бе, че движихме много топката, заяви помощник-треньорът на Академик, който води тима в Стара Загора

737

Няма да лъжа чувството е страхотно, но заслугата е основно на играчите. Те оставиха всичко от себе си на терена. Още от първата минута подходиха изключително сериозно в защита. Това беше ключът. Хубавото беше, че и след почивката успяхме да задържим същата агресия в защита„, заяви пред Max Sport Александър Груев, който за първи път влезе в ролята на наставник в отсъствието на Йордан Янков при победата на Академик Пловдив над Берое с 93:68 в Стара Загора.

Това, че аз водих отбора този път, не значи, че не сме работили заедно през седмицата. Това е заслуга на целия щаб, но така се стекоха нещата. Другото важно днес бе, че движихме много топката и нямаше статистични отигравания. Радвам се, че и почти всички успяха да поиграят. Продължаваме да гледаме напред. Няма да се главозамайваме, защото предишният път, когато победихме Берое и си помислихме, че сме в Топ 4, загубихме два поредни двубоя от преки конкуренти. В момента не мога да кажа, че гоним класиране, а гледаме мач за мач„, каза още помощник-треньорът на пловдивчани.

Със сигурност ще спечелим много като опит в сблъсъците с израелските отбори в Балканската лига. Първо се надявам да се приберем живи и здрави. Чака ни дълго пътуване. Дано успеем да се възстановим за мача срещу Ямбол и ако повторим тази игра, мисля, че ще се поздравим с успех„, завърши Александър Груев.

Предишна статияАкадемик в Топ 4 на НБЛ с Александър Груев като треньор
Следваща статияЛюбо Минчев: Ние сме си виновни
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."