18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВладимир Нанкински: Давам най-доброто от себе си всеки ден

Владимир Нанкински: Давам най-доброто от себе си всеки ден

Мотивира ме мисълта да играя за ЦСКА в НБЛ, допълва крилото

Владимир Нанкински е сред най-трудолюбивите момчета в школата на ЦСКА и заслужено получи доверието на треньора Росен Барчовски по време на мача срещу шампиона Балкан. Юноша на клуба, израснал с “червения” екип, висок 197 см. До момента за дублиращия отбор на „армейците“ има средно по 9 точки и 10 борби в ББЛ.  

Мотивира ме мисълта да играя за ЦСКА в НБЛ. По време на мача усещах емоцията на публиката, дори скандираха името ми. Никога няма да го забравя“ разказва впечатленията си младият баскетболист.  

Той добавя, че не е знаел предварително, че ще се появи на терена още през първата четвърт срещу шампиона.  

„Тренирам всеки ден с отбора, давам най-доброто от себе си и съм готов физически, и психически да бъда на разположение на треньора Росен Барчовски, да помогна по всяко време, на всяка позиция, където има нужда от мен“ казва Нанкински.

Oбожава времето, прекарано в тренировки и използва всяка възможност да работи в залата.  

Всеки път, когато на тренировка отработвам някое движение си представям как го изигравам в мач. Всяка стрелба, всяка забивка, всяка ситуация се разиграва в главата ми като сцена от истински мач. Нямам търпение да покажа всички тези умения и да радвам феновете на този велик клуб„, амбициран е Владимир Нанкински.

На въпрос какво предпочита за себе си този сезон – да изиграе 5 мача като титуляр в НБЛ или титлата на България с ЦСКА U19, крилото отговаря така:  

„И двете са невероятни цели, които могат да бъдат постигнати. Да съм титуляр в мач от НБЛ ще бъде невероятно за мен, но да спечелим първенството при юношите ще помогне за развитието на целия клуб. Ще привлече повече деца в ЦСКА, които да имат възможност да обикнат баскетбола. Всеки успех на отбор в школата е важен за целия клуб.“ 

ПрезGoogle
ИзточникCSKA-basket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани