16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНБАСтеф Къри с ново постижение, Голдън Стейт би Оклахома (видео)

Стеф Къри с ново постижение, Голдън Стейт би Оклахома (видео)

Шампионите в НБА с трети пореден успех

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт регистрира трети пореден успех в НБА. Шампионите се наложиха над Оклахома със 128:120 като гости, с което вече имат баланс от 26-24 в Западната конференция.

И ОЩЕ: Стеф Къри се превърна в №1 в Уориърс за всички времена по най-много отбелязани стрелби от игра, измествайки от върха в класацията легендата Уилт Чембърлейн. Освен това, гардът е лидер в клубната ранглиста по изиграни мачове, отбелязани тройки, асистенции, откраднати топки и общ брой точки с екипа на Голдън Стейт.

НАЙ-ДОБРИ: В този мач Стеф Къри реализира 38 точки за Голдън Стейт, включително 8 тройки, плюс 8 борби и 12 асистенции. Клей Томпсън добави 28 и 7 борби. С по 15 точки се отчетоха Джордан Пул и Андрю Уигинс.

Шай Гилджъс-Александър бе най-добър за Оклахома с 31 точки и 7 асистенции. Джош Гиди финишира с 21, 8 борби и 6 асистенции. Джейлън Уилямс остана с 19 точки.

КЛЮЧЪТ: Гостите демонстрираха по-добра успеваемост в стрелбата от тройката – 20/47 срещу 11/24 за Тъндър. Освен това, Уориърс направи и повече асистенции – 37 срещу 23 завършващи подавания за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 февруари Голдън Стейт ще спори с Минесота, докато Оклахома ще играе срещу Хюстън.

СТАТИСТИКА ОТ ОКЛАХОМА – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани