14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаКошмар на Левски вдигна трофея във ФИБА Къп (видео)

Кошмар на Левски вдигна трофея във ФИБА Къп (видео)

Джамар Смит изведе своя Бахчешехир до златото в турнира пред рекордните 13 485 зрители

Бахчешехир е новият носител на трофея в турнира ФИБА Къп. Отборът на Ерхан Ернак се наложи над италианския Реджо Емилия с 90:74 във втория мач, който се проведе пред рекордните за надпреварата 13 485 зрители в „Юлкер Спортс Арена“ в Истанбул.

Бахчешехир написа нова страница в клубната си история, превръщайки се в първия тим от южната ни съседка, триумфирал във ФИБА Къп след общ резултат в двете срещи 162:143.

За MVP на финала във ФИБА Къп през 2021/2022 бе избран Джамар Смит, познат на феновете у нас от финала в Балканската лига през 2013 г., който тогава бе спечелен от неговия Галил Гилбоа след 87:79 над Левски в Самоков.

Джамар Смит реализира 17 точки за победителите, от които 5 тройки. Джамал Джоунс добави 14. Тарик Блек и Сам Декър вкараха по 12 точки, като вторият грабна и 5 борби.

Стивън Томпсън и Артурс Страунтис отбелязаха по 19 точки за Реджо Емилия, като вторият грабна и 11 борби.

Припомняме, че този сезон във ФИБА Къп имаше и българско участие. Рилски спортист игра в груповата фаза на турнира, а Академик Пловдив участва в квалификацията в София.

СТАТИСТИКА ОТ БАХЧЕШЕХИР – РЕДЖО ЕМИЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани