13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияВеселин Георгиев пред BBALL.BG: Не съжалявам за нищо, като се обърна назад...

Веселин Георгиев пред BBALL.BG: Не съжалявам за нищо, като се обърна назад има усмивка на лицето ми

Бих казал на младите играчи да горят в играта, споделя баскетболистът на Черно море Тича, който сложи край на кариерата си

След 19 години в мъжкия баскетбол Веселин Георгиев сложи край на професионалната си кариера. Крилото прекара последните шест от тях в редиците на Черно море Тича, а преди това носи екипа на Спартак Плевен. Първият му допир с играта е в родния му град Шумен, след което продължава развитието си при „моряците“.

Пред BBALL.BG Веселин Георгиев говори за решението си да спре да играе, за емоциите около последните си мачове в НБЛ, за младите и за бъдещето. Ето и какво сподели той:

– Кога взе решението да сложиш край на кариерата си?

– Решението ми назрява може би от две години, но не бях готов да кажа „стоп“. Просто тази година го усетих вътрешно, усетих, че съм готов да предприема тази стъпка, колкото и трудна да е тя.

Какви мисли минаха през главата ти преди два дни, докато бяхте в съблекалнята в Шумен, преди да излезете на терена? 

– Нямаше време много за сантиментални мисли, когато ти предстои мач, мислиш само за него или поне аз съм така. Няколко дни преди това, си говорихме с приятели, че съдбата си знае работата и без да съм го планирал така, всичко ще завърши там където и започна преди 28 години. И чувството беше хубаво.

– Има ли нещо специално, което някой ти каза преди мача в Шумен, или преди този във Варна, и ще запомниш завинаги? 

– Получих поздравления. По-специално за мен беше присъствието на хората в залата във Варна, за което им благодаря още веднъж. Семейството ми и много близки мои приятели, те си знаят кои са!

Поглеждайки назад, каква равносметка би направил за себе си? 

– Не съжалявам за нищо в професионалния ми път, като спортист. Естествено, че е можело и по-добре, но все пак, като се обърна назад има усмивка на лицето ми, което значи, че всичко е наред.

 Има ли момент в кариерата ти, който ти е по-специален? 

– Мисля си за някое постижение, но няма да забравя първото ми влизане в мъжката съблекалня и виждаш играчи като Спас Натов. Трябва малко време да осъзнаеш, че си там където искаш.

– Кои са треньорите, на които дължиш най-много? 

– Треньорите са много и от всеки съм се опитвал да открадна по нещичко. Благодаря на всички треньори, с които съм работил, всеки ми е дал, за да стана по-добър, но името на Христо Борисов може би най-много изниква в съзнанието ми, когато ми зададат този въпрос.

Какви съвети би дал на младите играчи? 

– Бих им казал да не спират, да работят върху играта и качествата си. Да горят в играта, дори и да има моменти, когато не им се получава, а такива със сигурност ще има.

Ти каза, че ще помагаш отстрани. Идеята за треньорство има ли я някъде в плановете ти? 

– Не мога да кажа, че не съм се замислял за това, но не е на дневен ред. Ако някога реша да се занимавам с треньорство, то няма да е просто, за да ме наричат треньор. Тази професия изисква много знания, различни от тези, когато си на терена и на този етап не съм подготвен. Ще помагам със съвети, ако някой ми ги иска, естествено.

– Какво би казал на всички фенове, които са те подкрепяли? 

– Благодаря им от сърце. Знам, че не съм бил перфектен, но със сигурност съм се раздавал на 100%, когато съм бил на игрището!

Твоята прогноза – кой ще бъде следващият шампион на България?  

– Фаворит за мен са Рилски спортист, тук вероятно никого не изненадвам, но абсолютно не подценявам отборите на Левски и Балкан. Тези три отбора имат най-големи шансове за титлата. Пожелавам успех и на Спартак Плевен, ако ме изненадат, ще се радвам!

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани