11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияОбявиха мястото за държавното първенство 3х3

Обявиха мястото за държавното първенство 3х3

Турнирът ще бъде на 30 април

Държавното първенство по 3х3 ще се проведе в Северен парк в София на 30 април. Игрищата ще бъдат изградени на паркинга на парка. До 9.00 ч. сутринта всички отбори трябва да потвърдят заявката си за участие на място. Мачовете започват в 10.00 ч. При дъжд турнирът ще бъде преместен в баскетболната зала на стадион „Локомотив“.

25 отбора се регистрираха за държавното първенство по баскетбол на 3х3. Отборите ще бъдат разпределени в 8 групи по 3, а една група, ще бъде с 4 тима. В групите тимовете ще играят всеки срещу всеки, като първите два ще се класират за 1/8-финалите. Груповата фаза ще се счита за квалификация в турнира.

Заявки за участие са подали Академик Пловдив с юношеските национали Марио Боянов, Кръстомир Михов и Янис Кикрилис, Балкан, Черно море Тича с включените в разширения състав на мъжкия национален отбор Мартин Йорданов и Лъчезар Тошков, Рилски спортист, както и Септември, НСА, Спортни таланти, Славия, Вихър Айтос, Миньор 2015 и др.

Шампионът на България за 2022 г., ще получи право да представя България на квалификациите за Европейско първенство в Констанца (Румъния) 04-05.06.2022 г., както и ще участва в международен турнир като част от подготовката.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани