11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългария1400 лв. в глоби след мачове от три кръга в НБЛ

1400 лв. в глоби след мачове от три кръга в НБЛ

Санкциите са заради технически нарушения

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи глоби на обща стойност 1400 лв. след мачове от последните три кръга. Санкциите са заради технически нарушения.

Eто какви са решенията на ДАС:

„На заседание, проведено на 16.12.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Любомир Амиорков – дежурен представител на БФБ на мача ЦСКА – Черно море Тича, проведена на 12.12.2022 г. в гр. София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП ,Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Дерил Оуенс, състезател с №3 от отбора на БК „ЦСКА София“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 49 между отборите на БК “ЦСКА София” и БК “Черно море Тича”, проведена на 12.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №3 от отбора на БК „ЦСКА София“ – Дерил Оуенс – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на БК „ЦСКА София“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща №49 между отборите на БК “ЦСКА София” и БК “Черно море Тича”, проведена на 12.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “ЦСКА София“. Размерът на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на Мартин Коцев – състезател с №11 от отбора на БК „Черно море Тича“ – глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №49 между отборите на БК „ЦСКА София“ и БК „Черно море Тича“, проведена на 12.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №11 от отбора на БК „Черно море Тича“ – Мартин Коцев  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклад на Тодор Иванов, дежурен представител на БФБ за мача Левски – Ямбол,

ДАС УКАЗВА:

– На БК „Левски“ да вземе необходимите мерки в изпълнение на задължението си относно опазването на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

В доклада на дежурния представител е отбелязано сериозно нарушение, изразяващо се в закъснение на охраната на срещата, която е дошла две минути преди края на първото полувреме. БК домакин не е изпълнил надлежно задълженията си съгласно разпоредбата на чл. 23б от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ. ДАС счита, че въпреки даденото на основание чл.28 от Правилата, разрешение от старши съдията за започване на срещата, необезпечаването на охрана е сериозен пропуск, който не следва да се превръща в практика. Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 40, т.12 и т.12 от ДАП на НБЛ.

На заседание, проведено на 22.12.2022 г., ДАС разгледа доклада за мача Балкан – Спартак Плевен, проведена на 17.12.2022 г. в гр. Ботевград, и реши:

– Налага на Николаос Дипларос, състезател с №3 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №51 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 17.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №3 от отбора на БК „Балкан“ – Николаос Дипларос – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Въз основа на същия доклад от Владимир Атанасов, ДАС:

– Налага на Ивко Ивков, състезател с №11 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №51 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 17.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 11 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Ивко Ивков – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Евгени Хаджирусев, състезател с №6 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 51 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 17.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №6 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Евгени Хаджирусев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Дисциплинарно-административният съвет се запозна и с доклада на Борислав Пелтеков за мача Академик Пловдив – Берое и реши:

– Налага на Джейлън Минет, състезател с №12 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №59 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК “Берое”, проведена на 21.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №12 от отбора на БК „Академик Пловдив“ – Джейлън Минет – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Въз основа на доклада за същия мач ДАС:

– Налага на Дарин Иванов, състезател с №21 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №59 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК “Берое”, проведена на 21.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 21 от отбора на БК „Берое“ – Дарин Иванов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

След разглеждане на доклада на Ивелин Тонков за Шумен – Черноморец, ДАС взе решение да:

– Налага на Никола Николов, състезател с №9 от отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №58 между отборите на БК “Шумен” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 21.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 9 от отбора на БК „Шумен“ – Никола Николов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

На базата на същия доклад ДАС:

– Налага на Джъстин Лий Уотс, състезател с №1 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №54 между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “Ямбол”, проведена на 17.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 1 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Джъстин Лий Уотс – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС разгледа подробно и доклада на Иван Маринов за мача ЦСКА – Академик Пловдив и реши:

– Налага на Кръстомир Михов, състезател с №33 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №53 между отборите на БК “ЦСКА София” и БК “Академик Пловдив”, проведена на 17.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 33 от отбора на БК „Академик Пловдив“ – Кръстомир Михов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани