24.8 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоНационални отбориОт ФИБА отбелязаха успеха на националите до 15 г. на световното по...

От ФИБА отбелязаха успеха на националите до 15 г. на световното по умения

Хамане Нианг и Андреас Заклис с поздравления към "лъвчетата"

Президентът на ФИБА Хамане Нианг и генералният секретар Андреас Заклис лично поздравиха националния отбор на България за момчета до 15-годишна възраст. Повод за писмото на двамата най-високопоставени управници в баскетбола бе третото място на тима ни на първото издание на FIBA U15 Skills Challeng World Cup.

Нашите завоюваха бронзовите медали в света по умения, след като допуснаха само едно поражение – в полуфиналите от Монголия. Миналата година пък 17-годишните момчета стигнаха до финал в своята възраст и завършиха втори.

Искаме лично да поздравим вашия отбор за момчета за участието им във FIBA U15 Skills Challenge 2021 и спечеления бронзов медал. Това състезание беше голям успех за нас с 32 участващи отбора от цял свят. То бе възможност и за вашите национални състезатели да се проявят в тези пандемични времена. С пожелания за всичко най-добро и здраве“, пише в писмото от ФИБА, получено в офиса на БФБ.

Националите до 15 г. с бронз от световното по умения (видео)

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани