10.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияДевойките на Рилски взеха приза за Отбор на годината в Самоков

Девойките на Рилски взеха приза за Отбор на годината в Самоков

Награда имаше и за мъжкия състав на самоковци

Девойките на Рилски спортист станаха Отбор на 2022 г. в Самоков. Отличието бе връчено на специална церемония, която се състоя в „Арена Самоков“, съобщават от клуба.

Отминаващата календарна година се оказа повече от успешна за момичетата, които триумфираха с титлата от световното ученическо първенство, което се проведе в Белград през септември. Те представяха ПГ „Констатин Фотинов“ и станаха шампионки при момичетата до 16 години, като спечелиха среброто при тези до 19 години и вдигнаха Купата на България в същата възраст.

За Треньор №1 бе избрана Маргарита Маринкова, която е наставник и на женския тим на самоковки. Деница Манолова пък влезе в Топ 3 при най-добрите спортисти.

На второто място при отборите се нареди мъжкият състав на Рилецо. Самоковци завоюваха Купата и Суперкупата на България, а освен това, се пребориха за сребърните отличия в НБЛ.

Награди за успехите си през годината получиха още: Отбор Момичета до 12 г. (шампион на България), Отбор Момичета до 14 г. (вицешампион на България и носител на Купата на БФБ), Отбор Юноши до 16 г. (бронзов медалист).

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани