6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Надявам се, че тази първа победа за 2023 г. ще...

Янко Янков: Надявам се, че тази първа победа за 2023 г. ще ни даде увереност

Селекцията е отворен процес, търсим свежест, допълни треньорът на Шумен

Доста изстрадана победа. Първо, да поздравя момчетата, които наистина проявиха характер и в този мач не допуснахме тази слабост от последните няколко двубоя, където изиграваме слаба трета част или второ полувреме и това ни костваше по-добър резултат. Този път през второто полувреме Черно море показа зъби, взе надмощие в борбата и това им позволи да направят мача по-интересен. На полувремето имахме 6 борби повече от тях, в края те имаха с 8 повече. Определено трябва да продължим да работим в тази посока, защото тези борби дават възможност на съперника за лесни кошове и въпреки, че имахме разлика от 15 точки в наша полза, не можахме да затворим мача по-рано и да ги пречупим. Определено са добър отбор и им желая успех в първенството. Силно се надявам, че тази първа победа в първата среща за 2023 г., ще ни даде увереност да се представим по-добре във втората част от първенството, заяви треньорът на Шумен Янко Янков след успеха над Черно море Тича с 82:78 в мач от НБЛ.

„Селекцията е отворен процес, търсим свежест. Като цяло пейката ни е малко къса. Имаме и контузени – Виктор Серафимов. Желая му бързо възстановяване, предстоят терапия и лекарски прегледи, за да установим какъв е проблемът. Определено ни липсва. Ишмаел Ел-Амин е от доста добър колежански отбор, но идва без няколко месеца игра и с просто око се вижда, че не е готов. Мисля, че е качествено попълнение и ще ни помогне. За Росен Иванов не мога да кажа, че е нов. Той доста време се изявяваше в нашия отбор, когато играехме в А група. Към момента е и треньор в школата, но определено в тази среща помогна за постигане на този резултат. Момче, което е от ямболската школа, грамотен играч. Наистина сърцат играч“, каза още наставникът на „жълто-зелените“, които са с баланс от 3-10.

Шумен издържа срещу Черно море Тича (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани