8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияШумен издържа срещу Черно море Тича (видео)

Шумен издържа срещу Черно море Тича (видео)

Трета победа за отбора на Янко Янков през 2022/2023

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен записа трета победа в НБЛ през този сезон. Пред своята публика тимът на Янко Янков надви Черно море Тича с 82:78 в мач от 14 кръг в родния елит. „Жълто-зелените“ имат в актива си и 10 поражения, докато варненци са с баланс от 4-8.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Кендеров даде тон на Шумен с 23 точки и 8 борби. Джавонте Елис добави 21 и 6 борби. Николай Георгиев се разписа с 11 точки и 6 борби.

Аверил Угба бе над всички за Черно море Тича с 31 точки и 19 борби. Лъчезар Тошков остана с 22.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха по-съсредоточени през първото полувреме и чрез Николай Георгиев, Джавонте Елис и Георги Кендеров излязоха напред с 45:37. След паузата Мартин Йорданов и Аверил Угба държаха варненци близо, но Шумен реагира чрез Джавонте Елис и Адриян Секулов за аванс от 15 точки. Черно море Тича все пак не се отказа и фиксира 61:69 след 30 минути, след като Лъчезар Тошков и Мартин Коцев бяха точни. В последната четвърт гостите се вдигнаха на щурм и чрез Аверил Угба, Михаил Молдов и Лъчезар Тошков намалиха до 78:80. Два успешни наказателни удара на Георги Кендеров стигнаха за крайното 82:78 в полза на Шумен.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 януари Шумен ще играе с Берое, докато ден по-рано Черно море Тича ще спори с Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани