18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков за Спортист на годината: Максимата е труд, постоянство, даже не...

Георги Глушков за Спортист на годината: Максимата е труд, постоянство, даже не постоянство, а търпение (видео)

Тази награда е много прекрасна, но също и задължаваща, добави президентът на БФБ, който получи приза от името на Александър Везенков

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков уважи церемонията по награждаването за Спортист на годината. Бившият играч на Финикс в НБА получи приза от името на баскетболиста на Сакраменто Александър Везенков, който не успя да присъства на церемонията заради ангажименти в САЩ.

Ето какво заяви Георги Глушков по време на събитието:

„Развълнуван съм. Камен Алипиев ми напомни някои неща, които докоснаха една струна, особено в момента, в който обявиха Александър Везенков за Спортист №1 на България. Искам да кажа, че максимата е труд, постоянство, даже не постоянство, а търпение. В този случай любов към баскетбола, каза Георги Глушков.

За всички спортисти в олимпийската година бих искал да пожелая по-добри условия, повече ентусиазъм и да постигнат своите успехи. Тази награда е много прекрасна, но също и задължаваща. Смятам, че тя дава възможност и да покажем по-доброто от себе си през тази година, допълни президентът на БФБ.

Александър Везенков спечели приза за Спортист №1 на България за втора поредна година, след като събра общо 1009 точки в анкетата на спортните журналисти. Това е третата награда за играта с оранжевата топка в историята след тази на легендата Ваня Войнова през 1958 г.

Освен това, Александър Везенков стана и любимец на публиката за 2023 г. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани