5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориФИБА залага на Латвия – България като мач за гледане тази седмица

ФИБА залага на Латвия – България като мач за гледане тази седмица

Всичко се решава тази седмица в Рига

ФИБА разясни ситуацията около вариантите за класиране на Евробаскет 2022 за още 13 отбора, а техните имена ще станат ясни след изиграването на последните мачове от пресявките. Решителните двубои от групите на Стария континент ще бъдат в периода от 19 до 22 февруари.

В група H на квалификациите ФИБА определя като мач на седмицата срещата между Латвия и България на 20 февруари (събота) от 19.30 ч. Двубоят ще бъде част от програмата “балона” в Рига и ще бъде излъчен в ефира на БНТ 3.

България срещу Латвия. Тези два състава ще спорят за последното място в групата си, даващо право на участие на европейското. Българите победиха във високо резултатен трилър с две продължения, за да си осигурят аванс от 6 точки след последната им среща. Ако латвийците бият с по-малко от 6 точки, битката се пренася в последния ден, макар че и двата отбора имат шанс да избегнат тази ситуация”, пишат анализаторите от официалния сайт на европейските квалификации.

България и Латвия имат еднакъв актив в този поток – по 1 победа и 3 загуби. Гарантирани места на шампионата на Стария континент догодина имат Гърция и Босна и Херцеговина, които са с по 3 успеха и 1 поражение в групата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани