7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЯмбол пребори Черно море Тича

Ямбол пребори Черно море Тича

Седми успех за тима на Тони Дечев в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол записа първа победа в третия етап на НБЛ. В своята зала „Диана“ ямболии надделяха над Черно море Тича с 96:86 в последния мач от 20 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Уили Аттуд бе много полезен за Ямбол и оформи дабъл-дабъл за Ямбол – 23 точки и 10 борби. Иван Лилов добави 21, 6 борби и 9 асистенции. Андрей Иванов също стигна до двойните показатели – 14 точки и 10 борби. Кръстан Кръстанов и Франклин Уилямс се включиха от пейката съответно с по 13 и 11.

Терънс Томпсън също приключи с дабъл-дабъл за Черно море Тича – 25 точки и 17 борби. Александър Милов вкара 21 плюс 6 борби. Мартин Стефанов отбеляза 12 точки. Лъчезар Димитров остана с 10.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме. Първата бе за ямболии, които поведоха с 30:17 чрез Иван Лилов, Андрей Иванов и Уили Атууд. През втория период варненци отговориха и намалиха пасива си до 3 точки чрез Александър Милов и Терънс Томпсън. Фраклин Уилямс пък фиксира 50:45 в полза на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Иван Лилов изведе Ямбол до +10 точки, но „моряците“ не се отказаха и обърнаха до 58:57 след тройка на Веселин Георгиев и два успешни наказателни удара на Цветомир Куртев. Отново Лилов и Франклин Уилямс върнаха водачеството на селекцията на Тони Дечев за 71:65. През последната част домакините не изпуснаха лидерството и победиха с 96:86.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Ямболии са с баланс от 7-10 и са седми, докато варненци са последни в подреждането с 2 успеха и 16 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: За Ямбол това е 1/4-финал за Купата на България, в който на 12 март ще спори с Берое от 20.00 ч. в Панагюрище. За Черно море Тича ще има гостуване на Черноморец на 22 март в двубой от 21 кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани