4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЯмбол направи още една крачка към седмото място в НБЛ (видео)

Ямбол направи още една крачка към седмото място в НБЛ (видео)

Отборът на Тони Дечев победи Черно море Тича у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол записа първа победа в третия етап в НБЛ и се доближи до седмото място, където е Академик Пловдив. В своята зала „Диана“ отборът на Тони Дечев се наложи над Черно море Тича с 91:73 в мач от 20 кръг в шампионата при мъжете. Ямболии вече имат баланс от 7-13 и са осми, докато „моряците“ са на дъното с 1 успеха и 19 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Джеремая Пейдж се отчете с 22 точки и 8 борби за Ямбол. Алонзо Кембъл се включи от пейката с 16 и 5 борби. Александър Матушев добави 14 точки. Кръстан Кръстанов оформи дабъл-дабъл – 12 и 10 борби. Тадж Ридли финишира с 11 точки и 6 борби.

Иван Спиров бе най-резултатен за Черно море Тича с 14 точки. Мартин Йорданов вкара 12. С по 10 точки останаха Мартин Коцев и Лъчезар Тошков, като вторият грабна и 6 борби.

И ОЩЕ: В игра за ямболии се завърнаха контузените Дарин Иванов и По Брайънт. 

КЛЮЧЪТ: Домакините стигнаха до двуцифрен аванс още през втория период, водени от Тадж Ридли, Джеремая Пейдж и Кръстан Кръстанов, за да фиксират 47:34 в своя полза на голямата почивка. След паузата Ямбол увеличи преднината си до 22 точки след успешни акции на Джеремая Пейдж, Александър Матушев и Алонзо Кембъл. През последната четвърт чрез Иван Спиров, Мартин Коцев и Берк Мехмед варненци се доближи на 15 точки от съперника, но за повече нямаха сили.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 март Черно море Тича ще приеме Спартак Плевен, а Ямбол ще домакинства на Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани