10.5 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Трябват ни още победи, но играта е още по-важна

Росен Барчовски: Трябват ни още победи, но играта е още по-важна

Идеята в нападение я изпълнявахме такава, каквато беше, заяви треньорът на ЦСКА

Не съм доволен общо. Когато един отбор е разколебан, е много трудно. Трябва да се извади с победи и добри игри, този успех не е достатъчен. Относно мача, Черно море е много освободен и започва да прави неща, които по принцип не е правил досега и ги няма в анализа, и в статистиката. Говоря за това Аверил Угба да бележи тройки. Гостите вкараха 8 тройки през първото полувреме, това не е характерно за тях, но е характерно за тим, който играе освободено. Ние играхме на друга скорост в защита, след това я оправихме. Имам една огромна забележка, аз се накарах на моите асистенти, които отговарят за играта в дефанзивен план, но те нямат грам вина. Получаваме със сигурност три или четири коша и изпълняваме два наказателни удара, но те ни правят контраатака и ни вкарват на няколко пъти. Това се случва след нарушения, мъртва топка и кошове, просто трябва да се върнем в защита. Това е недопустимо, по този начин ние ги връщаме в мача и им даваме шанс„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след победата над Черно море Тича с 97:84 в мач от НБЛ. 

ЦСКА се справи със съпротивата на късата ротация на Черно море Тича

„Хубавото е, че са уморени и с къс състав, ние сме по-класен отбор и с по-голяма ротация. Идеята в нападение я изпълнявахме такава, каквато беше. Неслучайно голяма част от точките дойдоха от Зейн Ноулс. Движихме топката, за първи път имаме под 15 грешки, така че има и хубави, и лоши неща. Едно от тях е представянето на Райли Оуенс, който имаше огромен принос във всеки мач след своето идване, но сега нещо изчезна. Няма да кажа към кого бяха насочени обидните реплики по време на прекъсванията. Не е приятно, но на пейката се чуват и такива неща. Не са редни, но няма как да се чува филхармонията. На мен също не ми е приятно„, добави наставникът на столичани, които са пети в класирането с баланс от 4-5. 

Трябват ни още победи, но играта е още по-важна. Ако играта е добра, победите също ще дойдат. Идва мач срещу Академик Пловдив, очаквам да е още по-тежък. Нямаме лек двубой, неслучайно ни излъчват голяма част от тях по телевизията, защото сме интересни с всички тимове. Няма как да минем без много корекции в състава и много работа“, каза още Росен Барчовски. 

Нито Зейн Ноулс, нито Венцислав Петков имат проблеми с това да влизат от пейката. Това са играчи, за които това няма никакво значение и не би трябвало. При някои има проблеми в това отношение, но в съвременния баскетбол не е толкова важно. Възстановяването на Брандън Йънг върви много добре. Най-вероятно ще се прибере от САЩ в началото на януари, ще продължи своето възстановяване още малко и ще се включи в тренировките. Силно се надявам да се появи в някой мач между 15 и 20 януари. Ако е този, който сме привлекли, ще промени много неща“, завърши той. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани