11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБалкан издържа на финалния щурм на Спартак в здрав мач (видео)

Балкан издържа на финалния щурм на Спартак в здрав мач (видео)

7 поред за ботевградчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за седми пореден път в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ тимът на Небойша Видич отказа Спартак Плевен със 75:71 в двубой от 20 кръг в мъжкия ни елит. Ботевградчани са втори с баланс от 16-4, докато отборът на Тодор Тодоров е пети с 11 победи и 9 загуби. 

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори измъчи още един съперник в шампионата и навъртя на сметката на Балкан 23 точки, като бе 10/11 от фаул линията, в добавка към 5 борби и 6 асистенции. Николай Грозев се включи от пейката с 12. Крисчън Джоунс приключи с 11 точки и 7 борби.

Димитър Маринчешки бе най-резултатен за Спартак Плевен с 20 точки и 8 борби. Божидар Аврамов вкара 12 плюс 6 асистенции, но напусна играта след две поредни технически нарушения в средата на последната част. Николай Стоянов остана с 11 точки.

И ОЩЕ: Срещата не довършиха още Николай Грозев и Дерик Маркс от Балкан, както и Джервън Пресли от Спартак Плевен, заради натрупани лични нарушения.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата състава стояха равностойно на паркета, като Балкан взе минамална преднина от 1 точка за 35:34 след успешен наказателен удар на Дивон Уошингтън. През третия период гостите на няколко пъти повеждаха с 4 точки чрез Димитър Маринчешки, Николай Стоянов и Симеон Илиев. Балкан обаче не се отказваше и обърна до 57:50 чрез Амад Рори, Николай Грозев, Крис Минков и Димитър Димитров.

През последната четвърт „зелените“ стигнаха до преднина до 14 точки чрез Димитър Димитров, Дерик Маркс, Крисчън Джоунс и Николай Грозев. Въпреки това Спартак не се предаде и чрез Димитър Маринчешки, Ивко Ивков и Николай Стоянов сведе изоставането си до 3 точки за 71:74 21 секунди преди сирената. Успешен наказателен удар на Крис Минков сложи точка на спора с крайното 75:71.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 март Балкан ще приеме Берое, а два дни по-рано Спартак Плевен ще гостува на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани