9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЯмбол залага на трима чужденци за новия сезон в НБЛ (видео)

Ямбол залага на трима чужденци за новия сезон в НБЛ (видео)

Taйлър Къри, Геди Юозапайтис и Шакил Уолтърс ще бъдат част от отбора на Тони Дечев през 2023/2024

Ямбол ще разчита през новия сезон в НБЛ и на трима чужденци. Това са Тайлър Къри, Геди Юозапайтис и Шакил Уолтърс, обявиха от клуба в социалните мрежи.

Тайлър Къри e бивш възпитаник на университета Хардинг. През миналия сезон той записва средно по 24 точки и 9.6 борби в 28 мача от колежанското първенство на САЩ. Преди това преминава още през университета на Уисконсин в Медисън, Мот Къмюнити Колидж и Акрън Юнивърсити. За 211-сантиметровият баскетболист 2023/2024 ще бъде първи в професионалната му кариера.

Геди Юозапайтис е висок 193 см. и играе на позиция 2. Бивш възпитаник на Флаглър Колидж, Джорджия Саутърн Юнивърсити и Мейн Юнивърсити отвъд океана. За последно играе за Скарбъро, с който печели титла. 25-годишният литовец регистрира средно по 3.6 точки в общо 21 двубоя в канадския елит.

Шакил Уолтърс се изявява на позиция 3, висок е 198 см. и е роден в Лондон. Развитието му е свързано със Санта Клара Юнивърсити и Нортйстърн Юнивърсити. След това се изявява в испанския Овиедо, както и в австрийския Оберварт, като за последния 25-годишният играч реализира средни показатели от 7.3 точки, 5 борби и 2.6 асистенции в 3 срещи.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани