12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЗлатин Георгиев с екипа на Рилски спортист и през новия сезон

Златин Георгиев с екипа на Рилски спортист и през новия сезон

Крилото ще започне своя девети сезон в Самоков от есента

Рилски спортист ще задържи още една от ключовите си фигури. Златин Георгиев ще продължи да бъде част от състава на самоковския тим и през 2021/2022.

196-сантиметровото крило ще стартира своя девети сезон в редиците на Рилецо, където през последната година носи и капитанската лента. С тима на Людмил Хаджисотиров той вдигна Купата на България, игра в плейофите на ФИБА Къп и достигна до финал в НБЛ през 2020/2021.

През миналия сезон Златин Георгиев записва средно по 6.7 точки, 3 борби и 2.8 асистенции в общо 34 мача по родните терени, както и средни показатели от 6.8 точки, 3.8 борби и 2.5 асистенции в 4 двубоя от ФИБА Къп.

На сметката си с Рилски спортист Златин Георгиев има още Kупите на страната през 2016 и 2018 г., както и два бронзови медала от същия турнир, три бронзови отличия в НБЛ и финал в Балканска лига.

В кариерата си досега Златин Георгиев носи екипа и на Левски, с който има 2 Купи на България и трофея в Балканска лига през 2010 г. Освен това, има четири финала за Купата и един бронз. В родния елит достига до 4 финала със „сините“ и до 3 бронзови отличия.

Златин Георгиев е третият баскетболист, който Рилецо запазва след Павлин Иванов и Деян Карамфилов.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани