11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияШумен с победен завършек на сезона в НБЛ (видео)

Шумен с победен завършек на сезона в НБЛ (видео)

Новакът в лигата излъга Черно море Тича

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен сложи край на участието си в НБЛ за 2021/2022 с победа. Пред своите фенове селекцията на Янко Янков отказа Черно море Тича с 66:58 в мач от последния 27 кръг на редовния сезон в мъжкия ни елит. Новакът в лигата финишира девети с 4 успеха и 23 поражения, докато варненци са последни с баланс от 1-26.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Кендеров даде тон на Шумен с 18 точки и 8 борби. Александър Милов добави 16 и 5 борби. Константин Паисиев се разписа с 13 точки и 7 борби. Деян Биелич грабна 16 борби.

Лъчезар Тошков бе най-добър за Черно море Тича с 14 точки и 5 борби. Михаил Молдов вкара 13. Мартин Коцев остана с 11 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора бяха равностойни на паркета през първите 30 минути след минималното 52:51 за Шумен. В началото на последната четвърт варненци обърнаха за 56:54 чрез Михаил Молдов и Мартин Тодоров, но домакините не се забавиха и след успешни акции на Александър Милов, Константин Паисиев и Виктор Серафимов си върнаха лидерството за 66:56. С два успешни наказателни удара Лъчезар Тошков оформи крайното 58:66.

И ОЩЕ: Двубоят бе последен в кариерата на Веселин Георгиев и то точно в родния му град Шумен. Капитанът на „моряците“ се отчете с 9 точки, 4 борби и 1 чадър, след като се включи от пейката и остана в игра 27 минути.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани