6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаРеал Мадрид стана първият с билет за финалите в Евролигата (видео)

Реал Мадрид стана първият с билет за финалите в Евролигата (видео)

Испанският гранд сложи точка на спора в серията срещу Макаби Тел Авив с 3-0 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Реал Мадрид стана първият отбор, който се класира за Финалната четворка в Евролигата. Селекцията на Павло Ласо се пребори с Макаби Тел Авив с 87:76 като гост и сложи точка на спора в серията след 3-0 победи. „Белият балет“ ще преследва рекордна 11-та европейска корона в Белград.

И ОЩЕ: Испанският гранд ще участва във Файнъл Фор за 12-ти път в историята. По този начин мадридчани ще изравнят третото най-добро постижение по участия във финали, което принадлежи на Макаби Тел Авив. Реал е носител на трофея в Евролигата от последната Финална четворка, провела се в сръбската столица, през 2018 г.

НАЙ-ДОБРИ: Серхио Люл завърши с 18 точки и 6 асистенции за Реал Мадрид. Гершон Ябуселе добави 16 и 8 борби. Венсан Поарие се отчете с 14 точки и 6 борби.

Скоти Уилбекин бе най-резултатен за Макаби Тел Авив с 22 точки. Джеймс Нънали вкара 17 в добавка към 5 борби. Анте Зизич остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Mадридчани имаха аванс от 3 точки след 10 минути игра, но успяха да дръпнат до почивката след 51:41. Усилията за завръщането на Макаби Тел Авив през третия период не дадоха резултат, което позволи на гостите да запазят комфортния си аванс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите в Белград Реал Мадрид ще има за съперник победителя от двойката Барселона/Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани