12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЯмбол стопира негативна серия в НБЛ (видео)

Ямбол стопира негативна серия в НБЛ (видео)

Отборът на Тони Дечев победи оределия състав на Берое

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол спря серия от три поредни загуби в НБЛ. Момчетата на Тони Дечев се наложиха над Берое с 92:76 като гости в мач от последния 27 кръг на редовния сезон. Ямболии са осми в класирането с баланс от 9-18, докато старозагорци са шести с 13 успеха и 14 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Тадж Ридли се отчете с 21 точки и 5 асистенции за Ямбол. Кръстан Кръстанов добави 20 и 5 борби. Александър Матушев финишира с 13 точки. Алонзо Кембъл и Константин Тошков вкараха съответно по 11 и 10, като вторият направи и 7 асистенции. Марин Маринов пък грабна 13 борби.

Дамян Минков бе най-добър за Берое с 22 точки, 7 борби и 5 асистенции. Михаил Комбаков остави срещу името си 20 и 8 борби. Виктор Маргаритов остана с 13 точки и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: Домакините първи успяха да поведат с 12:6 след успешни акции на Дамян Минков и Михаил Комбаков. Ямбол успя да стигне до обрат в края на първата част чрез Георги Герганов, Алонзо Кембъл и Марин Маринов за 26:22. През втория период гостите не спряха дотук и увеличиха преднината си до 15 точки след силна игра на Александър Матушев, Кръстан Кръстанов и Тадж Ридли. След паузата Берое се вдигна и се доближи на 63:64 с помощта на Дамян Минков, Михаил Комбаков и Виктор Маргаритов. Ямбол обаче на бърза ръка стигна до +10 точки в своя полза, след като Александър Матушев и Кръстан Кръстанов бяха точни за 73:63. През последната четвърт отборът на Тони Дечев не изпусна контрола и стигна до победата.

И ОЩЕ: В игра за Ямбол днес не влезе Джеремая Пейдж, докато Берое бе без контузените Седариан Рейнс, Александър Янев и Обина Олека.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в НБЛ Ямбол ще излезе срещу Рилски спортист, докато Берое ще спори с Левски. Играе се до две победи от три срещи.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани