13.6 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича се наложи над Берое (видео)

Черно море Тича се наложи над Берое (видео)

Две поред за варненци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича регистрира втора поредна победа в НБЛ. В своята зала „Христо Борисов“ момчетата на Кирил Болшаков спечелиха срещу Берое след 94:76 в мач от 8 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Варненци имат баланс от 2-6 и са 12-ти в класирането на родния елит, докато старозагорци са с 3 успеха и 5 поражения на 9-то място.

НАЙ-ДОБРИ: Аверил Угба бе много полезен за Черно море Тича и оформи дабъл-дабъл – 30 точки и 11 борби. Мартин Йорданов добави 19 и 7 борби. Къртис Джоунс вкара 17 точки. Тач Ънру се разписа с 12.

Даръл Дейвис бе най-резултатен за Берое с 24 точки, 9 борби и 5 асистенции. Николай Титков финишира с 15 и 5 борби. С по 13 точки останаха Карлос Пепин и Антун Маричевич, като първият овладя и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: След равностойна първа четвърт варненци наложиха своя ритъм във втората и чрез Къртис Джоунс, Аверил Угба и Мартин Йорданов стигнаха до преднина от 24 точки за 56:32. В тази част домакините лимитираха съперника до 6 точки, отговаряйки с 29. След паузата Берое сведе изоставането си до 14 точки след успешни акции на Николай Титков, Джабари Крейг, Карлос Пепин и Даръл Дейвис, но Черно море Тича реагира и чрез Мартин Йорданов, Тач Ънру и Аверил Ъгба фиксира 77:58 в своя полза. В последните 10 минути „моряците“ не изпуснаха инициативата, като в края на срещата оформиха 94:76. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 ноември Черно море Тича ще има визита на Рилски спортист, докато Берое ще бъде домакин на шампиона Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Още влизам в ритъм, трябват ми още два-три мача, за да си върна напълно формата, но се чувствам добре. Мисля, че съм готов на 60%, не съм играл от един месец, но се надявам с всеки изминал двубой да влизам в по-добра форма. Мисля, че направихме добър мач пред родна публика и зарадвахме феновете с първа домакинска победа. Този мач ние го спечелихме с бърза атака, с много атаки, бързо нападение и просто стилът ни беше малко по-агресивен и динамичен от техния. В началото на сезона имахме доста контузени състезатели, включително и аз. В момента целият отбор се събира заедно и мисля, че оттук можем да вървим само нагоре“, това мнение изрази капитанът на Черно море Тича Мартин Коцев след победата над Берое с 94:76. […]

  2. […] „Какво мога да кажа?! Първо, искам да поздравя Черно море Тича. Те показаха, както и в последния мач, че отборът им играе много добър баскетбол. Мисля, че те заслужават да са на по-предно място в класирането. Мога да кажа, че това е вторият мач откакто съм тук, в който играхме много слабо в защита„, анализира представянето на своя тим треньорът на Берое Андреа Марушич след 76:94 във Варна. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани