16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБалкан си върна второто място в НБЛ (видео)

Балкан си върна второто място в НБЛ (видео)

Ботевградчани се справиха с Ямбол у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на верния път в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ шампионите надиграха Ямбол с 80:67 в среща от 8 кръг в шампионата при мъжете. Ботевградчани са с баланс от 6-2 и са втори в класирането, докато тимът на Тони Дечев е с 4 успеха и 4 поражения на шеста позиция.

И ОЩЕ: Срещата започна с час по-късно (б.а. от 18.00 ч.), заради закъснение на тримата рефери.

НАЙ-ДОБРИ: Малик Топин отбеляза 26 точки за Балкан, като бе 10/14 при стрелбата си от средно разстояние. Димитър Димитров се отчете с 15.

Айзък Бонтън бе най-добър за Ямбол с 26 точки, 6 борби и 5 откраднати топки. Питър Кис приключи с 22.

КЛЮЧЪТ: Балкан започна по-съсредоточено и чрез Димитър Димитров, Девин Харис и Малик Топин излезе напред с 15:6. Ямболии отвърнаха чрез Тайлър Къри, Айзък Бонтън и Питър Кис за 21:28 в края на първата част. През втория период гостите сведоха пасива си до 2 точки след успешни акции на Тайлър Къри и Айзък Бонтън, но “зелените” направиха аванса си до двуцифрен чрез Малик Топин, Николай Грозев, Майки Диксън и Илиян Пищиков за 47:33. Айзък Бонтън и Питър Кис с поредни успешни акции намалиха до 39:47, но два успешни наказателни удара на Димитър Димитров поставиха на таблото 49:39 в полза на ботевградчани на голямата почивка.  

След паузата Димитър Димитров, Малик Топин, Мартин Сотиров и Николай Грозев намериха верните решения, с което Балкан се изстреля напред с 18 точки. Въпреки усилията на ямболии в последната четвърт, отборът на Петър Златанович стигна до успеха, фиксирайки крайното 80:67. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 ноември Балкан ще гостува на Берое, докато Ямбол ще бъде домакин на Миньор 2015.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Според мен, можехме да играем и по-добре, не взехме достатъчно борби, направихме грешки, но все пак мисля, че ставаме по-добри. В началото просто се опитвах да намеря ритъма си. Дори и сега се опитвам да го правя с всеки мач. Всеки път чувствам, че играя по-добре. Щастлив съм, че успях да го покажа“, сподели баскетболистът на Балкан Малик Топин след успеха над 80:67 в Ямбол. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани