19.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияАмериканско дуо донесе успеха на Спартак след обрат в трилър с продължение...

Американско дуо донесе успеха на Спартак след обрат в трилър с продължение в Шумен (видео)

Джон`Ил Фъджет и Родни Първис бяха в основата на ключова серия за плевенчани в допълнителните 5 минути

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак прекъсна серия от три поредни загуби в НБЛ. Отборът на Любо Минчев мина през драма с продължение, но надви Шумен със 101:95 като гост в двубой от 8 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: Плевенчани са с баланс от 4-4 и са четвърти в класирането на родния елит, докато тимът на Янко Янков има в актива си 3 успеха и 5 поражения на осма позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Родни Първис се отчете с 21 точки и 5 асистенции за победителите. Андрю Гордън добави 16 и 6 борби. Николай Стоянов приключи с 15 точки и 6 борби. Станимир Маринов вкара 14 плюс 5 борби. Цветомир Чернокожев остави срещу името си 12 точки и 5 борби. Джон`Ил Фъджет регистрира 11 и 5 борби.

Брайън Камерън бе над всички за Шумен с 30 точки и 7 асистенции. Дейвид Ролинс финишира с 25 и 6 борби. Ивайло Тонев остана с 10 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Цветомир Чернокожев бе точен за 18:15 в полза на Спартак, но домакините чрез Дейвид Ролинс, Емилиян Грудов и Брайън Камерън фиксираха 27:22 в своя полза в края на първата част. През втората четвърт гостите направиха серия от 11-0, дело на Николай Стоянов, Джон`Ил Фъджет, Андрю Гордън и Ивко Ивков, за да излязат отново напред с 33:27. “Жълто-зелените” на бърза ръка заличиха пасива си и поведоха чрез Брайън Камерън, Уилфрид Ликей и Росен Иванов за 43:39 на голямата почивка.  

След паузата Шумен увеличи преднината си до 7 точки чрез Дейвид Ролинс, Брайън Камерън и Уилфрид Ликей. Спартак обаче не се предаде и чрез Цветомир Чернокожев, Николай Стоянов, Андрю Гордън и Ивко Ивков стигна до равенство за 63:63 след 30 минути игра. В четвъртия период двата тима стояха близо до един до друг, но 1.40 мин. преди края на редовното време Джъстин Кохайда и Дейвид Ролинс изведоха тима си до 84:78. Дуото Родни Първис и Джон`Ил Фъджет върна Спартак в играта и прати мача в продължение след 86:86. 

В допълнителните 5 минути ситуацията се повтори, а Дейвид Ролинс реализира за 92:88. Родни Първис и Николай Стоянов бяха точни, за да донесат ново равенство за 92:92. От другата страна отново Ролинс не трепна зад дъгата за 95:92, но Спартак стигна до пълен обрат след 9 безответни точки на Джон`Ил Фъджет и Родни Първис за крайното 101:95. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 ноември Спартак ще приеме Левски, докато Шумен ще гостува на ЦСКА. 

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани