7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл взе своето в Плевен (видео)

Левски Лукойл взе своето в Плевен (видео)

6 поред за столичани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на своя президент Тодор Стойков Левски Лукойл записа шеста поредна победа в НБЛ. Селекцията на Тити Папазов се наложи над последния Спартак с 97:81 в Плевен в мач от 6 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов бе под пара днес и наниза 26 точки за Левски Лукойл, като бе 11/12 от линията за изпълнение на наказателни удари. Данило Тасич оформи дабъл-дабъл – 21 и 12 борби. Христо Захариев се разписа с 18 точки и 8 борби. Раян Райт отбеляза 11 плюс 5 борби.

За Спартак Любен Пасков бе най-добър с 21 точки, 9 борби и 7 асистенции. Тодор Тодоров вкара 19 плюс 6 борби. Николай Маринов и Цветослав Острев останаха съответно с по 13 и 10 точки, като вторият направи и 7 асистенции. Завърналият се в състава на плевенчани Ивко Ивков игра 15 минути.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало Левски Лукойл дръпна със 7 точки чрез Христо Захариев и Чавдар Костов. Спартак отговори чрез Горан Остоич и Тодор Тодоров за 26:22. През втория период Левски Лукойл стигна до първия си двуцифрен аванс от 12 точки чрез Раян Райт и Данило Тасич. Две от трите технически за това полувреме бяха отсъдени на пейката на Спартак в рамките на няколко секунди. Николай Маринов пък върна Спартак в играта, след като фиксира 45:51.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата домакините постепенно се доближиха на 1 точка от съперника след 61:62 чрез Мартин Маринов и Цветослав Острев. Левски Лукойл на бърза ръка отново се изстреля напред чрез Христо Захариев и Чавдар Костов за 74:65. През последните 10 минути гостите не изпуснаха лидерството и стигнаха до победата с крайното 97:81.

И ОЩЕ: Столичани продължават без загуба в първенството, докато плевенчани са на дъното с баланс от 0-5.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 декември Спартак Плевен ще гостува на Академик Пловдив, а ден по-рано Левски Лукойл ще приеме Балкан в дербито на 7 кръг.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЛЕВСКИ ЛИКОЙЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани