6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЧерноморец с успех в първия си мач в "Арена Бургас"

Черноморец с успех в първия си мач в „Арена Бургас“

Отборът на Васил Евтимов победи Рилски за 2-1 в полуфиналите в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец се поздрави с победа при откриването на новата „Арена Бургас“. В първия си мач в спортното съоръжение отборът на Васил Евтимов се справи с Рилски спортист с 84:70 и отново излезе напред в полуфиналите на НБЛ, този път с 2-1.

НАЙ-ДОБРИ: Джордан Тъкър се отчете с 27 точки за Черноморец, включително 5 тройки. Николай Титков и Николай Георгиев добави по 10. С по 8 точки приключиха Мунис Туту (8 асистенции), Георги Боянов (6 борби) и Брайс Нзи. Симеон Лепичев овладя 11 борби плюс 7 точки.

Брандън Рандълф бе най-добър за Рилски спортист със 17 точки и 6 асистенции. С по 14 останаха Димаджио Уигинс и Чавдар Костов.

И ОЩЕ: Преди двубоя новата „Арена Бургас“ бе официално открита с церемония. Освен това, на почивката имаше и събитие, посветено на легендата Бойчо Брънзов, като неговият №13 стана част новата стена на славата на Черноморец.

РАЗВИТИЕТО: Самоковци бяха по-съсреточени в началото и чрез Димаджио Уигинс, Чавдар Костов, Александър Янев и Брандън Рандълф излязоха напред с 18:11. Бургазлии отвърнаха и чрез Джордан Тъкър, Николай Титков и Брайс Нзи се доближиха на 2 точки. Гостите обаче направиха серия от 7-2, за да фиксират 25:18 в своя полза в края на първата част. През втория период Черноморец реагира със серия от 17-6, дело на Симеон Лепичев, Джордан Тъкър, Макол Моайен и Мунис Туту, за обрат и 35:31 в своя полза. Димаджио Уигинс бе точен за 35:37, но „акулите“ поставиха на таблото 42:37 след 20 минути игра.

След паузата носителят на Суперкупата на България вкара 4 безответни точки чрез Димаджио Уигинс и Деян Карамфилов, за да стигне до 41:42. Черноморец не изпусна контрола и чрез Симеон Лепичев, Брайс Нзи, Георги Боянов, Джордан Тъкър и Николай Георгиев увеличи преднината си до 9 точки след 60:51. Брандън Рандълф обаче държеше Рилецо близо след 56:60. Кош на Николай Георгиев бе достатъчен на домакините за 62:56 в края на третия период. През последната четвърт бургазлии се изстреляха напред с 16 точки чрез Джордан Тъкър, Георги Боянов, Макол Моайен и Николай Георгиев, като до финалната сирена не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Четвъртият мач между Черноморец и Рилски спортист ще бъде на 20 май (събота) от 19.00 ч. отново в „Арена Бургас“.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

  1. […] “Пореден мач започваме по един и същи начин. Този двубой се разви по същия начин като мач №1. Поведохме, след това Черноморец се върна, поведе ни с 10-тина точки и накрая не успяхме да се върнем. Изпуснахме доста отворени стрелби, което когато те оставят сам и ти не можеш да вкараш, нормално е да те победят. Трябва да се концентрираме и в следващия мач да бъдем малко по-продуктивни от тройката“, бе мнението на капитана на Рилски спортист Чавдар Костов, чийто тим допусна поражение в мач №3 от полуфиналите в НБЛ след 70:84 срещу … […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани