13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияВ Бургас извадиха от употреба екипа на легендата Бойчо Брънзов

В Бургас извадиха от употреба екипа на легендата Бойчо Брънзов

Това се случи на церемония по време на почивката на третия мач от полуфиналите в НБЛ между Черноморец и Рилски спортист

Днешният 18 май се оказа паметен ден в историята на баскетбола в Бургас. В града официално бе открита новата „Арена Бургас“, като това се случи с третия мач от полуфиналите в НБЛ между Черноморец и Рилски спортист.

На почивката на двубоя от бургаския клуб отдадоха почит на една от легендите си Бойчо Брънзов. Екипът на бившия национал бе изваден от употреба на церемония, която бе уважена от неговите дъщери Албена и Гергана Брънзови, както и от бивши играчи и треньори, свързани с играта в града.

Бойчо Брънзов е най-добър реализатор на Световното първенство в Чили 1966 г. Снимка: БФБ

Бойчо Брънзов е една от големите фигури на бургаския баскетбол. Бивш неизменен национален състезател и заслужил майстор на спорта. Почетен гражданин на град Бургас. Успешен спортист, част от златното поколение на баскетболните отбори Ботев и Черноморец.

Най-добър реализатор на Световното първенство в Чили 1966 г., на което България заема 4-то място след бившия Съветски съюз, САЩ и шампионите от бивша Югославия. Носител на Купата на България като състезател за Черноморец от 1965 г. и 1975 г. Като треньор носи Купата на България за жени – първата за Нефтохимик през 1999 г.

Неговото име носи и друга зала в града, в която доскоро Черноморец играеше домакинските си мачове в родния шампионат.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани