11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияОткриха новата "Арена Бургас"

Откриха новата „Арена Бургас“

Събитието бе уважено и от президента на България Румен Радев, както и от министъра на младежта и спорта в служебния кабинет Весела Лечева

Новата „Арена Бургас“ бе открита с официална церемония. Това се случи преди третия мач от полуфиналите в НБЛ между Черноморец и Рилски спортист. Резултатът в серията е равен – 1-1 победи.

Събитието в „Арена Бургас“ бе уважено от президента на България Румен Радев, от министъра на младежта и спорта в служебния кабинет Весела Лечева, от министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, както и от кмета на града Димитър Николов.

За мен е огромно удоволствие да бъдем днес тук, за да открием най-модерното спортно съоръжение в България. Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за развитието ни като нация, не само за постигане на високо спортно майсторство, но и най-вече за масов спорт, за подобряване здравето на хората и духовното и физическо развитие на младите хора. Бургас, най-модерно развиващият се град в България, заслужава и отдавна чака тази зала. Тепърва ще се усеща ефекта за Бургас и за региона, защото мащабите й предлагат възможност за международни състезания от най-висок клас в много видове спорт. Това е огромен успех за бъдещето на града“, заяви президентът на България Румен Радев.

Едно дълго чакане, изпълнено с огромни очаквания, за това спортно съоръжение, което да даде възможност, тук, в България, в Бургас, да бъдат организирани най-големите и вълнуващи спортни събития. Минахме през много предизвикателства, но любовта към спорта ни даде сила и възможност да обединим усилия, така че това спортно съоръжение да бъде открито и да даде шанс на най-добрите отбори. Нека утрешният ден да даде възможност на най-добрите състезатели, на бъдещите шампиони. Аз съм сигурна, че можем да имаме още един Александър Везенков, един от най-големите баскетболни играчи, обявен за Баскетболист №1 на Европа. Пожелавам успех на това спортно съоръжение“, заяви министър Весела Лечева.

По време на церемонията имаше и изпълнение на живо на химна на България. Мажоретки също се включиха в откриването на „Арена Бургас“, която е с капацитет от 4100 седящи места и има и 2000 пoдвижни седалки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Искам да поздравя всичките бургазлии, които ни подкрепиха. Това наистина означава много за нас, ние сме им благодарни. Искахме да ги зарадваме с победа. В началото бяхме малко стреснати, което е нормално. Разликата между зала „Бойчо Брънзов“ и „Арена Бургас“ е огромна, някои от моите баскетболисти не са играли в подобни обстоятелства, с изключение на турнира за Купата на България. Когато усетихме тази зала, заприличахме на отбор„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха на своя тим над Рилски спортист с 84:70 в мач №3 от полуфиналите в НБЛ, провел се в новата „Арена Бургас“. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани