6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЧерноморец си свърши работата в Пловдив (видео)

Черноморец си свърши работата в Пловдив (видео)

9 поред за лидера в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Успешната серия на Черноморец бе удължена до 9 поред в НБЛ. Тимът на Васил Евтимов победи Академик Пловдив със 79:66 при визитата си в зала „Сила“ в среща от 9 кръг.

И ОЩЕ: Бургазлии са еднолични лидери в класирането без поражение от началото на сезона. Отборът на Йордан Янков пък е 11-ти с баланс от 2-7.

НАЙ-ДОБРИ: Ладериан Грифин се отчете с 20 точки и 7 борби за победителите. Христо Захариев добави 17 и 6 борби. Травис Макконико остави срещу името си 15 точки, 6 борби и 8 асистенции. Евгени Хаджирусев и Шон Смит се разписаха съответно с по 14 и 10 точки, като вторият овладя и 14 борби.

Ренел Къмингс бе най-добър за Академик Пловдив със 17 точки. Тайлър Криймър завърши с 11 и 8 борби. Томислав Минков остана с 10 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Пловдивчани имаха крехък аванс от 1 точка на голямата почивка след 37:36. След паузата смяната на водачеството продължи преди Травис Макконико, Андрей Иванов, Шон Смит и Ладериан Грифин да изведат Черноморец напред с 57:51. Тройка на Йоанис Кикрилис фиксира 53:57. В последните 10 минути серия от 14-4 изведе бургазлии до двуцифрен аванс за 71:57, водени от Евгени Хаджирусев, Ладериан Грифин, Шон Смит и Христо Захариев. До края въпреки усилията Ренел Къмингс и Джъстин Маккол, гостите не изпуснаха контрола над срещата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 декември Черноморец ще гостува на Шумен, докато ден по-късно Академик Пловдив ще пътува до Варна за мач с Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани