12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос сбъркаха в Белград (видео)

Везенков и Олимпиакос сбъркаха в Белград (видео)

Серията от три поредни победи на гръцкия гранд в Евролигата бе спряна

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията на Александър Везенков и Олимпиакос в Евролигата от три поредни победи бе спряна. Българинът и отборът му претърпяха поражение от Партизан със 75:90 като гости в мач от 30 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд остава лидер в класирането с баланс от 21-9, докато селекцията на легендата Желко Обрадович е на седма позиция със 17 успеха и 13 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се отчете с 6 точки за Олимпиакос, които допълни с 5 борби и 3 асистенции за 30 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/6 от средно разстояние.

От неговите колеги Шакил МакКисик вкара 21 точки. Мустафа Фал добави 13 и 6 борби.

Джеймс Нънали бе най-добър за Партизан с 19 точки и 5 асистенции. Кевин Пънтър финишира със 17. Данте Екзъм се разписа с 15 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините имаха аванс от 14 точки на полувремето, но серия от силни защити върна Олимпиакос в мача след 46:50 в средата на третия период. Това обаче бе най-малката дистанция, която гостите успяха да скъсят до съперника. При 67:60 и 8 минути преди края Партизан направи серия от 13-3, след което запази двуцифрената си преднина.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 март Партизан ще приеме Барселона, докато ден по-късно Олимпиакос на Александър Везенков ще играе срещу АСВЕЛ у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани