7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЧерноморец си отмъсти на Спартак в Плевен

Черноморец си отмъсти на Спартак в Плевен

Бургазлии се изкачиха трети в мъжкия ни елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 48 часа след убийствения трилър с четири продължения в Бургас, Черноморец завърши втория етап в НБЛ с победа. Селекцията на Васил Евтимов се наложи на Спартак Плевен с 91:82 при визитата си в 18 кръг на мъжкия ни елит. Така бургазлии си върнаха на съперника за поражението у дома с 80:82 през декември.

НАЙ-ДОБРИ: Уендъл Люис остави срещу името си 28 точки и 9 борби за Черноморец. Марвин Смит оформи дабъл-дабъл – 23 точки и 12 борби. Дианте Болдуин се отчете с 20 точки и 7 борби. Константин Коев приключи с 11 точки.

Димитър Маринчешки бе най-резултатен за Спартак с 24 точки и 7 борби. Цветослав Острев се разписа с 16, 6 борби и 7 асистенции. Любен Пасков вкара 13 точки. Тодор Тодоров остана с 10 и 6 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Бургазлии не се забавиха и дръпнаха на бърза ръка в резултата чрез Дианте Болдуин, Марвин Смит и Константин Коев за 30:14. През втория период Спартак намали пасива си до 8 точки чрез Димитър Маринчешки, Тодор Тодоров и Цветослав Острев, но Черноморец отговори чрез Уендъл Люис и Константин Коев, за да излезе отново напред с двуцифрен аванс. Николай Маринов пък фиксира 41:50 с кош и успешен наказателен удар точно преди двата отбора да се приберат в съблекалните за кратко.

След паузата плевенчани се доближиха на 50:55 след няколко точни стрелби на Цветослав Острев. Дианте Болдуин и Марвин Смит пратиха „акулите“ напред със 72:62. До края гостите не изпуснаха инициативата и стигнаха до победата.

И ОЩЕ: Бургазлии имат баланс от 8-8, като заемат трето място в класирането, докато тимът от Града под Панорамата е с 3 успеха и 12 поражения, което го поставя на осма позиция.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Това бе последнит мач на Черноморец във втория етап на шампионата. За Спартак предстои гостуване на Ямбол на 7 февруари.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани