7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Най-важното в баскетбола е да има дисциплина

Васил Евтимов: Най-важното в баскетбола е да има дисциплина

Чувствам се супер като треньор в първата ми година, добави наставникът на Черноморец

Знаехме, че нашето предимство срещу Спартак ще бъде вътре, под коша. Така и се оказа, Уендъл Люис изигра най-хубавия си мач през този сезон, Марвин Смит също се представи силно. Но е трудно, когато един отбор играе четири продължения, след това трябва да пътува и да изиграе още един мач. Най-хубавото е, че няма контузии, това ме притесняваше най-много, защото човешкото тяло трудно може да издържи на такъв натиск. Подготвихме се, те бяха готови, просто искаха да спечелят, въпреки че не тренираха вчера. Във втората част пуснах и резервите, искам младите момчета да трупат опит, защото не мога постоянно да използвам пет човека. Най-важното в баскетбола е да има дисциплина”, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха на тима си в Плевен с 91:82, който го изстреля до третото място в НБЛ.

Във втория етап нашата цел бе да вземем пет победи от осем двубоя. Аз съм много доволен, защото в последните пет мача имаме четири победи. Отборът израсна много. Имахме един преграда, която трябваше да прескочим и мисля, че успяхме. Срещу Ямбол също играхме добре, вкарахме 92 точки. В тежкия цикъл през декември и януари показахме, че сме най-добре подготвеният отбор в България. Да, понякога се натрупва умора, но аз знам как да ги тренирам в такива ситуации”, каза още наставникът на бургазлии, които записаха осма победа в шампионата през 2020/2021.

Чувствам се супер като треньор в първата ми година. Искам да благодаря най-вече на ръководството и на собствениците, че ми дадоха шанс да водя отбора. Трудно е да заложиш на човек, който няма опит. По принцип, първо се минава през определени етапи. Аз мисля, че с времето това ще го наваксам”, завърши бившият национал.

Черноморец си отмъсти на Спартак в Плевен

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани