8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЧерноморец подчини и Левски за 11-0 в НБЛ (видео)

Черноморец подчини и Левски за 11-0 в НБЛ (видео)

Бургазлии с победи над всеки един от останалите 11 тима в родния елит до момента

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец приключи първия етап от редовния сезон в НБЛ без загуба. В своята зала „Бойчо Брънзов“ отборът на Васил Евтимов се справи с Левски с 84:72 в мач от 11 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Така бургазлии вече имат по един успех над всички останали 11 тима в шампионата и са еднолични лидери в класирането. Столичани пък са с баланс от 4-7 и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Ладериан Грифин се отчете с 21 точки за Черноморец. Христо Захариев го последва с 19. Травис Макконико и Шон Смит се разписаха с по 11 и 10 точки, като последният бе близо и до трипъл-дабъл след 11 борби и 8 асистенции.

Златин Георгиев бе най-резултатен за Левски с 14 точки и 6 борби. Джон Флорвиъс остави срещу името си 13 и 8 борби. С по 12 точки останаха Алън Арнет и Димитър Маринчешки, като първият грабна и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Бургазлии дръпнаха с 14 точки през първото полувреме след силна игра на Ладариан Грифин, Шон Смит и Христо Захариев, за да фиксират 43:32 на голямата почивка. След паузата Черноморец направи аванса си 18 точки чрез Христо Захариев, Шон Смит, Ладериан Грифин и Евгени Хаджирусев, като в края на третия период постави на таблото 67:51 в своя полза. В последните 10 минути Джон Флорвиъс, Марио Боянов и Димитър Маринчешки сведоха пасива на Левски до 8 точки за 68:76. Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Илиян Желязков подпечатаха успеха на домакините, за да оформят крайното 84:72.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 декември Черноморец ще излезе у дома срещу Берое, докато същия ден Левски ще има за съперник Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани