11.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЧерноморец обърна Академик в контрола

Черноморец обърна Академик в контрола

Двата отбора играха продължение в Бургас

Черноморец спечели за втори пореден път в проверките от предсезонната си подготовка. В своята зала „Бойчо Брънзов“ селекцията на Васил Евтимов надви Академик Пловдив с 94:85 в контрола, в която имаше нужда и от продължение.

Мунис Туту наниза 32 точки за Черноморец, от които 5 тройки, плюс 9 асистенции и 6 откраднати топки. Макол Моайен оформи дабъл-дабъл – 25 и 19 борби. Симеон Лепичев приключи с 15 точки и 8 борби. Георги Боянов грабна 12 борби в добавка към 9 точки.

Капитанът на Академик Пловдив Тони Гуджино също стигна до двойните показатели – 20 точки и 10 борби. Томислав Минков го последва с 19 и 5 борби. Александър Милов вкара 17 точки. Васил Бачев също намери място сред най-резултатните с 12 и 8 борби. Омар Крайем направи 11 асистенции в добавка към 9 точки.

В групата на пловдивчани не бяха Николай Николов и Кръстан Кръстанов.

Бургазлии имаха предимство през голямата част от първото полувреме, като излязоха напред със 7 точки в средата на втория период, но Академик обърна за 46:41 в своя полза след 20 минути игра. След паузата авансът на гостите стана 11 точки, но и това не спря Черноморец, който стигна до продължение след силен край на последната четвърт и 80:80. В допълнителните 5 минути „акулите“ се оказаха по-добри и оформиха крайното 94:85. 

На 24 септември Черноморец ще играе срещу Берое в Стара Загора.

На 23 и 24 септември Академик ще бъде домакин на турнир в Пловдив, в който ще участват още ЦСКА, Балкан и Ямбол. Срещите ще се проведат в зала „Сила“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани