Александър Янев пред BBALL.BG: Всички заедно сме доста опасен и непредсказуем отбор

Двата мача ще бъдат доста тежки, важна е победата, допълва националът

662

Aлександър Янев е един от играчите, на които Росен Барчовски се довери за третия игрови прозорец на световните квалификации. Крилото и неговите съотборници от представителния ни тим ще се изправят срещу Литва утре (1 юли) от 19.00 ч. в „Арена Самоков“ и срещу Босна и Херцеговина на 4 юли в Сараево.

Пред BBALL.BG Александър Янев говори за подготовката, както и за изпитанията, които предстоят на „лъвовете“. Ето и какво сподели той:

– Имаше около месец пауза след края на сезона в НБЛ. Успя ли да починеш след тази трудна година? 

– Да, доста време мина откакто свършихме с Берое, но една седмица ми беше достатъчна почивка. След това си тренирах сам. Не съм свикнал да бъда в пълна почивка и да не правя нищо лятото.

– Капитанът на Босна и Херцеговина Миралем Халилович каза наскоро, че той не е съгласен с това този игрови прозорец да се провежда юни/юли, заради умора и контузии на играчите. Какво е твоето мнение? 

– Може би е прав, защото има доста играчи, които имаха доста тежък и натоварен сезон и приключиха с отборите си късно, нямаха време да си изчистят малко главите от баскетбол, но това е нашата професия. Това лято ще има и европейско, и наистина ще бъде още по-натоварено.

Каква е атмосферата в отбора сега след завръщането на Александър Везенков? Смяташ ли, че тимът изглежда по-опасен за съперниците? 

– Атмосферата е добре, тренираме добре, но на мачовете никой не пита как си. Излизаш и трябва да покажеш най-доброто. Досега сме го показвали, надявам се и сега в тези класификации. С Везенков естествено, че отборът става по-добър. Всички знаем неговите качества и много се радвам, че след толкова време пак е с нас, но и другите играчи в отбора имат силни качества и вярвам, че всички заедно сме доста опасен и непредсказуем отбор.

– Какви са твоите очаквания за срещите с Литва и Босна и Херцеговина? 

– Мисля си, че и двата мача ще бъдат доста тежки и няма да има красив баскетбол. Важна е победата, а не това дали си играл красиво все пак. Отборът на Литва е топ отбор в Европа и очаквам доста твърда игра. Отборът на Босна, особено като домакин, е много силен. В последните няколко години играем трудно срещу тях. Но пак казвам, от нас си зависят нещата и от това колко сме готови за битка.

Предишна статияНационалите отделиха време за децата от школата на Рилски спортист
Следваща статияИграл срещу България подписа с Анадолу Ефес (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."