6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаЦървена Звезда издържа срещу Валенсия (видео)

Цървена Звезда издържа срещу Валенсия (видео)

Девети успех за сръбския гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Цървена Звезда спечели за трети път в последните си пет мача в Евролигата. Отборът на Душко Иванович отказа Валенсия със 77:75 като гост в среща от 17 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: Филип Петрушев се отчете с 25 точки и 9 борби за Цървена Звезда, като бе 11/11 от линията за изпълнение на наказателни удари. Неманя Недович добави 19 и 6 асистенции.

Крис Джоунс бе най-резултатен за Валенсия с 16 точки, 5 борби и 5 асистенции. Джаред Харпър завърши с 11. С по 10 точки останаха Хайме Прадиля, Джона Радебау и Джасиел Риверо, като последният овладя и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите имаха аванс от 7 точки в началото на последната четвърт, но Джаред Харпър даде надежди на Валенсия след 62:65. Домакините обаче така и не намериха начин да спрат Филип Петрушев, който заедно с Неманя Недович успя да опази преднината на Цървена Звезда в края.

ОЩЕ: По време на загрявката преди двубоя играчите на Цървена Звезда излязоха със специални тениски с призив за подкрепа към колегата си Факундо Кампацо. Гардът, който подписа със сръбския гранд през декември, все още не може да играе в Евролигата, заради наложена на клуба забрана за картотекиране на нови състезатели. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Цървена Звезда, който е с баланс от 9-8 и се намира на 10-то място в класирането, ще има за съперник Реал Мадрид на 10 януари. Ден по-късно пък Валенсия, който е на 13-та позиция със 7-10, ще бъде домакин на Анадолу Ефес.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани