18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориКадетките финишираха пети на европейското в Подгорица (видео)

Кадетките финишираха пети на европейското в Подгорица (видео)

16-годишните националки надделяха над Словакия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадетки финишира на пето място на европейското първенство, Дивизия Б в Черна гора. В Подгорица отборът на Таня Гатева надделя над Словакия с 66:63 в последния си мач от турнира.

И ОЩЕ: Националките до 16 г. приключват участието си в надпреварата с баланс от 4-2.

НАЙ-ДОБРИ: Деница Манолова бе много полезна за България и оформи дабъл-дабъл – 26 точки и 16 борби. Моника Борисова добави 15 и 5 борби. Елена Драгоева вкара 13 точки. Димана Костова се разписа с 10.

Катарина Седива бе най-добра за Словакия и също стигна до двойните показатели – 14 точки и 11 борби. Александра Пеланова остана с 10.

КЛЮЧЪТ: Кадетките допуснаха изоставане от 9 точки в началото на последната четвърт, след като съперникът поведе с 53:44. Нашите обаче намериха верния път към коша и чрез Моника Борисова, Елена Драгоева и Деница Манолова стигнаха до равенство за 56:56. Българките не спряха дотук и след успешни акции на Димана Костова, Моника Борисова и Елена Драгоева излязоха напред с 3 точки, като до финалната сирена издържаха.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 16 – СЛОВАКИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани