17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЦСКА -2 с убедителна победа на старта на плейофите в ББЛ А...

ЦСКА -2 с убедителна победа на старта на плейофите в ББЛ А група

Баскетболистите на Христо Ценов достигнаха до двуцифрен аванс още през първото полувреме

ЦСКА -2 започна с убедителна победа участието си в плейофите в регион Запад на ББЛ А група. На старта на четвъртфиналите тимът надви Политехника със 104:89, след като водеше през цялото време на мача в столичната зала „Триадица“. Загубилият тим обаче бе без един от лидерите си – играещия треньор Ивайло Константинов, а в игра не се появи и Орлин Атанасов.

Играе се до две победи, като следващият мач е 24 април.

Двубоят започна с много висока резултатност. „Червените“ обаче имаха леко предимство през цялата първа четвърт, възползвайки се от повечето грешки на съперника, и след 10 минути игра бяха напред с 28:20. Политехника продължи да бърка често и през втория период. „Армейците“ доминираха и в подкошието, в резултат на което авансът им продължи да расте, а на почивката те се оттеглиха при 57:43 в своя полза.

Баскетболистите на Христо Ценов дръпнаха с 23 точки след паузата и въпреки че опонентът им отвърна със серия от 9-0 преди заключителната четвърт преднината им отново бе комфортна – 83:63. Темпото се запази и в оставащото време, като ЦСКА -2 поддържаше двуцифрена разлика и спечели без проблеми.

Мартин Русев бе най-резултатен за победителите с 22 точки. По 18 реализираха Димитър Генов и Александър Александров (7 борби), Владимир Нанкински вкара 15 точки, а Виктор Гергов се отчете с 11 точки, 8 борби и 8 асистенции.

Над всички за съперника бе Мартин Петров с 28 точки (5 тройки). Омар Ел-Аюби завърши с 21 точки и 8 борби. Стефан Георгиев добави 16 точки.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани