12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЦСКА се справи със съпротивата на късата ротация на Черно море Тича...

ЦСКА се справи със съпротивата на късата ротация на Черно море Тича (видео)

"Армейците" се изкачиха пети в класирането на НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА спечели за втори път в НБЛ през този месец. На свой терен отборът на Росен Барчовски се справи с оределия състав на Черно море Тича с 97:84 в последния мач от 10 кръг в родния елит. Столичани са с баланс от 4-5 и се изкачиха до пето място в класирането, докато варненци са с 3 успеха и 6 поражения, и са седми.

НАЙ-ДОБРИ: Зейн Ноулс изигра най-силния си двубой в НБЛ за ЦСКА, след като достигна до двойните показатели – 32 точки и 14 борби. Мартин Сотиров отбеляза 17 плюс 6 асистенции. Алекс Симеонов остави срещу името 13 точки и 5 борби. С по 12 финишираха Джордан Калахан и Венцислав Петков, като двамата комбинираха общо 11 асистенции. 

Тач Ънру бе най-резултатен за Черно море Тича с 19 точки и 6 борби. Михаил Молдов се разписа с 16. Аверил Угба оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 10 борби. Иван Спиров остана с 10 и 6 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата състава си размениха по една четвърт, като на почивката ЦСКА все пак имаше крехък аванс, дошъл след тройка на Венцислав Петков за 46:45.

След паузата домакините на няколко пъти повеждаха с 6 точки чрез Мартин Сотиров и Зейн Ноулс, но варненци все пак се държаха близо чрез Тач Ънру и Лъчезар Тошков. Последва нов удар на столичани за 62:54 в тяхна полза след успешни акции на Зейн Ноулс. „Моряците“ отговориха чрез Тач Ънру и Аверил Угба, за да се доближат на 1 точка. Тройка на Джордан Калахан обаче даде глътка въздух на ЦСКА за 65:61 в края на третата част.

През последната част ЦСКА на бърза ръка дръпна с двуцифрен аванс с помощта на Зейн Ноулс, Алекс Симеонов и Венцислав Петков за 83:67. Черно море Тича реагира и сведе пасива си до 6 точки чрез Аверил Угба, Мартин Тодоров, Любомир Керемедчиев и Михаил Молдов, но Зейн Ноулс и Мартин Сотиров подпечатаха победата на „армейците“. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 декември ЦСКА ще приеме Академик Пловдив, докато Черно море Тича ще гостува на Берое. 

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани