17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛевски взе втора победа в рамките на 24 часа (видео)

Левски взе втора победа в рамките на 24 часа (видео)

"Сините" се справиха с Шумен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски се изкачи на второ място в НБЛ. В столичната зала „Триадица“ отборът на Димитър Ангелов се наложи на Шумен с 83:70 в изтеглен мач от 11 кръг в родния елит. Столичани са с баланс от 7-3, докато „жълто-зелените“ имат в актива си 2 успеха и 8 поражения, и са седми в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет завърши с 23 точки за Левски. Джон Флорвиъс добави 16 и 6 борби. Николай Михайлов се отчете с 11 точки и 8 борби.

Ореолуапо Идоу бе най-резултатен за Шумен с 15 точки и 9 борби. С по 11 останаха Майк Адеунми, Адриян Секулов и Николай Георгиев, като последният грабна и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата отбора си размениха по една четвърт, като след 20 минути игра Левски все пак стигна до крехък аванс за 46:43. След паузата домакините направиха аванса си двуцифрен, водени от Джон Флорвиъс, Алън Арнет и Николай Михайлов, за да фиксират 65:47 в своя полза след 30 минути. През последната част въпреки усилията на Ореолуапо Идоу, Николай Георгиев и Адриян Секулов, столичани удържаха лидерството си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Левски ще гостува на Рилски спортист, докато ден по-рано Шумен ще приеме Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани