12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаЦибона на път да изчезне от баскетболната карта

Цибона на път да изчезне от баскетболната карта

Хърватският клуб изпитва сериозни финансови проблеми и има 45 дни, за да се спаси

Eдин от най-популярните хърватски клубове Цибона може да бъде закрит. Носителят на 2 трофея в Евролигата е изправен пред сериозни финансови проблеми и официално е обявен в несъстоятелност. Според медиите в Хърватия, към момента клубът има 45 дни, за да убеди компетентните органи, че преструктурирането, което е в ход, ще го извади от тежката ситуация.

През миналия сезон баскетболистите на Цибона не изпълняваха ангажиментите си, заради неизплатени заплати. Клубът има задължения към играчите и треньорския щаб от 2022/2023.

Историята на Цибона датира от късната есен на 1945 г. Във витрината си има още 2 Купи Сапорта, 1 Купа Корач, 1 трофей в Адриатическата лига, 20 титли и 9 Купи на Хърватия, както и 3 трофея в лигата на бивша Югославия и 8 Купи.

Сред играчите, оставили ярка диря в Цибона, са легендата Дражен Петрович, Гордан Гиричек, Франьо Арапович, Йосип Сесар, както и Зоран Планинич, Дамир Маркота, Боян Богданович, Томислав Зубчич, Дарио Шарич и Анте Зизич.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани