12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориНационалите на колички загубиха на полуфиналите на европейското (видео)

Националите на колички загубиха на полуфиналите на европейското (видео)

Българите отстъпиха на Португалия и ще играят за бронза на турнира

Националният отбор на България на колички ще играе за бронзовите медали на eвропейското първенство, Дивизия C в Сараево. Тимът ни допусна обрат от Португалия на полуфиналите, отстъпвайки с 49:56, с което пропусна възможността и да се класира за Дивизия B.

Двубоят започна много равностойно, но след това българите взеха леко предимство и след 10 минути игра водеха със 17:12. На няколко пъти авансът им достига до 11 точки през втория период, а на почивката те се оттеглиха при 35:25 в своя полза.

След паузата ролите се размениха. Постепенно Португалия започна да топи изоставането си и след като преди последната част от него останаха едва 2 точки, 8 минути преди края се стигна и до пълен обрат – 43:41. България на два пъти успя да стигна до равенство в оставащото време, но не и отново да излезе напред в резултата.

Персиян Еленков оформи дабъл-дабъл за България – 18 точки и 16 борби. Антон Фиков добави 16. Георги Иванов също регистрира двойни показатели – 11 точки и 10 борби.

В последния си мач в събота (23 септември) баскетболистите на Антонио Кулиандро ще срещнат загубилия другия полуфинал между Чехия и Ирландия.

Вижте пълен запис на двубоя: 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани